måndag 23 juli 2012

JORDGUBBSPIZZA


Jordgubbspizza med vit choklad och vaniljglass/grädde

Bild lånad från google.se

Mördeg:
ca 3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
Fyllning:
ca 350 g små jordgubbar
1/2 dl strösocker
2 msk potatismjöl
1 bit av mördegen
50 g vit choklad
Garnera med:
mynta eller citronmeliss
Servera med:
vispad grädde eller vaniljglass
Ugn: 200º
 
Gör så här
1. Lägg mjöl, socker, bakpulver och bitar av smöret i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en degboll. Forma till degen och plasta in den. Låt den vila i kylen ca 1 timme (lättare att arbeta med)              
2. Ta undan en bit av degen, stor som en pingisboll. Kavla ut resterande deg på bakplåtspapper till en rund kaka, ca 30 cm i diameter.
3. Ansa och dela jordgubbarna, och fördela dem över kakan. Blanda socker och potatismjöl, och strö över jordgubbarna.
4. Nyp bitar av den sparade degbiten och fördela över kakan. Vik upp en kant runt pizzan.
5. Riv chokladen på rivjärn och strö över pizzan. Grädda pizzan på en plåt i mitten av ugnen tills den fått fin färg, 12–14 minuter.
6. Garnera med mynta eller citronmeliss och servera pizzan något avsvalnad med grädde eller glass.
Smaklig måltid




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar