måndag 14 maj 2012

BARA SOVA EN GÅNG OM DAGEN?

Jag vet inte om hon är inne i en väldigt bra fas eller vad det är för hon vaknar bara en gång om natten och sen sover hon till 08 på morgonen (äter dock på natten, men ska testa (ljummet) vatten i stället så får vi se.
Hon börjar bli stora tjejen nu så det är dags att sluta med nattamaten...

Hon utvecklas så mycket just nu. Hon testar nya ord, ljud och nya bus. Hon vet så mycket väl vad som är rätt och fel men ändå ska hon trotsa och testa gränser. Tycker det är så sött och i bland får man vända bort ansiktet och skratta i smyg.

Till rubriken. Eftersom hon senaste veckan har sovit så länge så har sovtiderna på dagen rubbats och idag sov hon bara en gång mitt på dagen. Och hon har varit pigg och glad hela tiden.
När klarar de av att endast sova ett pass om dagen?


5 kommentarer:

  1. Vet inte när de gör de. Lucas sover två pass fortfarande. Ett på förmiddagen o ett på eftermiddagen. De ena (oftast em) brukar vara ca 2 tim o fm ca 45-1 tim. Lite olika.

    Lucas sover också hela nätter. Skönt. Han har de senaste dagarna sovit till ca 8.

    Hoppas allt är bra med er. Tror inte vi hinner ses denna vecka, fullbokade tyvärr. Kramar till er! <3

    SvaraRadera
  2. Tack, Pernilla!
    Jaa.. visst är det så. Samtidigt som det är lite skönt att jobba också, då man faktiskt uppskattar tiden hemma lite mer. Så känner iallafall jag.

    SvaraRadera
  3. Alva sover ju en gång om dagen och vi märkte det genom att hon helt plötsligt inte somnade på kvällen utan ställde sig upp i sin säng och hoppade för att hon var pigg.. så då tog vi bort sista vilan och nu sover hon istället mellan 11-13 mitt på dagen och sen somnar hon som en stock 18.30 :) hihi. Så det är nog väldigt olika, om Alwa nöjde sig med en vila så kanske hon orkar mer nu :) kramar

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Elton började sova ett pass om dagen när han blev ett år. Han började då på förskolan och sov 1.5 h efter lunch! :) Men är som skrivet väldigt olika ju - som med allt!

    Lille herren här åt rätt länge om nätterna. Men jag resonerade som så att jag iaf inte kommer göra välling åt honom när han är 15 bast och att de ättre han åt och somnade om igen än att man inte skulle ge ngt! Är ju som sagt olika även där! Man ska nog göra de som känns bäst!

    Ha en fin dag! Kram/Cornelia

    SvaraRadera
  5. Mina killar började sova 1 gång om dagen i samband med att de började dagis vid 1 års ålder.
    Kramar

    SvaraRadera